Redőny

A redőny napjainkban a leghatásosabb és egyben a legnagyobb népszerűségnek örvendő árnyékoló elem. Az ablakokat fedve a legjobb hatásfokú fényzáró termék. Energia megtakarításban, energia takarékosságban is jelentős szerepe van, legyen szó nyáron a meleg kint tartásáról, vagy télen a bent tartásáról. A redőny nemcsak jó hőszigetelő, hanem jó hangszigetelő is egyben.

A redőnyök mindenfajta ajtóra, abrakra szerelhetőek.

Két féle redőny rendelhető:

  • műanyag redőny
  • alumínium redőny

Műanyag redőny

A külsőtokos műanyag redőny nagyon kedvelt redőny típus. Köszönhető az esztétikus megjelenésnek és igen kedvező árának.

A redőny külső tokja LINDAB lemezből készül. A tokban található egy műanyag tengely, ezen fut a redőny. A tökéletes futásról a tengelyben elhelyezett kiváló minőségű fémcsapágy gondoskodik. A redőnylécek, valamint a lefutók műanyagból készülnek, utóbbi zajcsökkentő gumival és kefével van ellátva.

Lehetőség van a redőnytokba szúnyoghálót beépíteni, ami a redőnytől külön működtethető.

A műanyag redőny többféle színben rendelhető meg. De mi alap fehér színben vagy világosabb kivitelben ajánljuk. A nap erős UV sugárzása miatt a sötétebb színek megfakulhatnak és megvetemedhetnek amire garanciát nem tudunk vállalni. Ha színterezett redőnyt szeretne, akkor az alumínium redőnyt ajánljuk megrendelésre.

műanyag redőny


Alumínium redőny

Az alumínium redőny nagy előnye, hogy minden eleme alumíniumból készül, ezért nagyon jól ellenálla az időjárás szélsőséges viszontagságainak és a nap erős UV sugárzásának is. Az anyaghasználatból következően igen magas életartam jellemzi.

Az alumínium redőny lamellái Poliuretán habbal vannak töltve. A habnak köszönhetően kiváló a hő és hangszigetelő tulajdonságú.

A redőny lamellái mind a két oldalon arriterezve vannak, azaz csúszásgátlóval vannak ellátva. A csúszásgátló megakadályozza, hogy a lamellák oldal irányba el tudjanak csúszni.

A biztonság növelése érdekében, minden alumínium redőny feltolásgátló eszközzel van ellátva, ami maximum 5-8 centiméter engedi, hogy feltolják a redőnyt. Ezt követően a lamellák megakadnak a redőny tokban, így védelmet nyújt a betörők ellen.

A redőny könnyű működtetéséről és halk futásáról a fém tengelyben elhelyezett kiváló minőségű csapágy gondoskodik.

A redőnyhöz tartozó lefutók zajcsökkentő gumival és kefével vannak ellátva.

A redőny mozgatása alapkivitelben gurtnival vagy zsinórral történik, de egyedi igények esetén rendelhető motoros mozgatással is. A mozgatás történhet fali kapcsolóval vagy távirányítóval.

A műanyag redőnyhöz hasonlóan itt is lehetőség van a redőnytokba szúnyoghálót beépíteni, ami a redőnytől külön mozgatható.

A műanyag redőnyhöz hasonlóan itt is lehetőség van a redőnytokba szúnyoghálót beépíteni, ami a redőnytől külön mozgatható.

műanyag redőny

Vakolható tokos redőny

Nagyon fontos, hogy a ház tervezésénél gondoljunk a redőnyök kialakítására.

Lehetőség van a szigetelés előtt, vakolható tokos redőnyök felszerelésére.

A redőnytok nem takar be a látóterébe. Ezért több fény jön be az ablakon, és a kinézete is esztétikusabb.

A redőnytok alján tálható egy szervizlap, ezt a lapot eltávolítva, az esetleges javításokat könnyen el lehet végezni, a redőny leszerelése nélkül.

A vakolható redőnytok egyaránt rendelhető

  • műanyag és alumínium kivitelben
  • tokba épített szúnyoghálóval
  • motoros mozgatással
  • kézi mozgatással
műanyag redőny

 

További információért forduljon hozzánk bizalommal!