Zsaluzia szerelés

A zsaluzia szerkezetileg és működésileg is nagyon hasonlít a reluxára. Ezért napjainkban az egyik legmodernebb és nagy hatékonyságú külső árnyékolója.

A zsaluzia a technológiai kialakításának köszönhetően kiváló hang és hőszigetelő.

A speciális profil kialakítású lamelláknak köszönhetően jelentős mértékben kiszűri a külső környezeti zajokat. A speciális gumírozott vezetősínnek köszönhetően a szél által okozott zajokat is csökkenti.

Amikor a zsaluiza lamellái zárt állapotba, teljes elforgatásra kerülnek, a zárt állapotnak köszönhetően egy légrést képez a nyílászáró és a zsaluzia között. Ennek a legrésnek köszönhetően, nyáron a forró napsugarak nem érik el az ablak felületét, illetve télen a hideg kültéri levegő nem érintkezik közvetlenül a nyílászárókkal. Ennek köszönhetően a hőleadás, a hőcsere lényegesen lassabban zajlik le.

A zsaluzia működése:

Működtetése történhet kézzel vagy motorral. A motoros működtetés lehetővé teszi a teljesen automatizált mozgatást is.

Feszítése lehet sínnel megvezetve vagy acélsodronyos.

A zsaluziának tokozás szempontjából két csoportja van.

  • külső tokozású
  • beépített vagy rejtett (vakolható) tokozású

A zsaluziák széles színválasztékban állnak a megrendelőink rendelkezésére, hogy mindenki megtalálja irodájához vagy otthonához leginkább illő megoldásokat.

A zsaluzia kialakítás szempontjából háromféle lehet:

- C lamellás zsaluzia:

A C lamellás zsaluzia a legelterjedtebb kialakítási forma a lamellás árnyékolás között. Ez egy nagyon jó kialakítási forma, de napjainkban már elérhető többféle kivitelezésű zsaluzia is, amik kompaktabb megoldást kínálnak a megrendelőknek.

A C lamellás formai kialakítás elsősorban irodák és intézmények árnyékolásánál lehet használni, ahol nem elsődleges szempont a fényzárás.

A C lamellás kialakítás elsősorban a hőszúrésre készítették. A fény elzárására 60%-ban képes ez a típusú kialakítás. Ezért nem ajánljuk ezt a típust olyan helyiségek árnyékolására, ahol elsődleges szempont a fényzárás, mint például az otthon hálószobája.

- Z lamellás zsaluzia:

A Z lamellás zsaluzia már egy továbbfejlesztett kialakítású árnyékoló eszköz.

A kialítása pontosabb záródást tesz lehetővé. Ezért egy magasabb szintű árnyékolású zsaluzia, pontosabb és aprólékosabb fényszabályzást biztosít az otthon árnyékolásánál. A megjelenése is tökéletesen illeszkedik az épületek kialakításához.

A Z alakban hajlított lamellák speciális kialakításuak. Ezért, jobban ellenállnak az időjárás okozta terhelésnek és a lamellák záródása is pontosabb. Így, teljes zárás esetén nagy magas szintű fényzárást biztosít.

- S lamellás zsaluzia:

Az S lamellás zsaluzia a C és a Z lamellás kialakítás egy tovább fejlesztett változata.

Az S lamellás kialakításban egyesítették a tökéletes megjelenést, a záródást, a hőszigetelést és a tökéletes működést.

A kinézete kiváló, mert a lamella kialakítása ívelt ezért, szinte minden stílushoz illeszkedik.

Stabil, mert az ívelt felületeknek köszönhetően merevek az S lamellák.

A lamellák kialakításának köszönhetően záródáskor kiváló fényzárású, a lemellákba épített gumicsík tökéletes és zajtalan működést eredményez.

Kiváló az ellenállósága, mert minden lamella speciális alumínium ötvözetből, különleges égetési eljárásos festéssel készült. Ezeknek köszönhetően, képes a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek hosszú ideig ellenállni.

További információért forduljon hozzánk bizalommal!